HENNEY’S DRY CIDER

henneys_dry_cider
© ciderandmore

Mike Henney 1996-ban kezdte a cider főzést, ami csak hobbinak indult. Az első főzet mindössze 20 liter volt, ami a kamrában pihenve vált ciderré. Mike-nak annyira megtetszett az almaborkészítés mestersége, hogy 2013-ra már 1 millió litert főzött, persze ekkor már saját manufaktúrájában.

Mike célja egyszerű, megcsinálni a lehető legjobb cidert, ezt pedig úgy kívánja elérni, hogy a lehető legjobb minőségű cider almákat használja. Cidere eredetvédett, tehát a beszállítói Herefordshire legjobb termelői, valamint mentes az adalékanyagoktól.

A kóstoló

A Henney’s márka száraz almaborát volt lehetőségem kóstolni. Az ital csomagolása egyszerű, átlátszó 0.5 literes palack. A címke minden sallangtól mentes, egyszerű és letisztult, ahogy maga a cider is. Összességében megnyerő

Ránézésre tiszta, áttetsző, mézszínű. Kitöltéskor felhabzik, ám ez hamar elillan. Illatában intenzív gyümölcsös, fűszeres aromákkal rendelkezik, amihez képest íze nagyon könnyed, savas, savanyú almára emlékeztető jegyekkel, közepesnél magasabb tannintartalommal.

Ez a cider könnyed, jól fogyasztható, a savak, a cukor, a tannin és az alkohol jó egyensúlyban vannak. Kifejezetten jó vétel.

Megrendelhető: http://www.ciderandmore.de/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.